FloraBloemisten Toen- en Nu

FloraBloemisten. Wist u dat Florabloemisten al sinds 1956 in Zwolle gevestigd is? En in deze lange historie 3 maal verhuisd is in Zwolle. In 1956 richt De heer Jan Heikoop samen met zijn vrouw Ella Flora op in de Assendorperstraat.

Door de kwaliteit van bloemen en planten wordt Flora populair bij de Zwolse consument. Jan en Ella Heikoop zijn door deze groei genoodzaakt uit te zien naar een groter pand om hun klanten nog beter te kunnen bedienen, Zij vinden een mooie locatie in het Jugendstill pand daterend uit 1862 aan de Diezerstraat 93 waar voorheen apotheek Meulenhoff gevestigd was.


Door passie voor het vak groeit Flora uit tot een florerend bedrijf dat zich specialiseert in bloemwerk voor allerlei gelegenheden. Op 3 april 1994 wordt Flora over genomen door Ron Reukers. De passie en liefde voor het mooie bloemenvak wordt door hem voortgezet. De etalage en winkel van Flora doet het hart van menig liefhebber sneller kloppen. Hanzestad Zwolle ontwikkelt zich snel waardoor de Diezerstraat verandert, ketens nemen de plaats in van zelfstandig ondernemers. Flora ontwikkelt zich steeds verder als bedrijfsbloemist en verhuist in 2001 naar Kastanjestraat 46 om zich daar in verder te specialiseren in deze groeiende bedrijvenmarkt. Het leuke maar kleine hoekpandje in de wijk “Dieze Oost” is na 4 jaar wat klein en de gezinsuitbreiding bij het ondernemersechtpaar vraagt om meer speelruimte. Flora verhuist in 2005 naar de Popovstraat. Er is daar net een mooi bedrijfs- verzamel gebouw verrezen waar de bloemist haar creatieve binderij vestigt. De jaren verstrijken mooie boeketten en bloemwerk vinden de weg naar klanten in het hele land. Maar de wens van het ondernemersechtpaar om wonen en werken te bundelen blijft. In 2010 lukt dit aan de Kastanjestraat. Terug naar een vertrouwde omgeving klopt ons bloemrijk hart bijna centraal in de stad, logistiek ideaal om onze klanten dagelijks, fleurige geurende kleuren te brengen.